Autorijden in Nederland

Wanneer je in een auto rond wilt rijden in Nederland zou je denken dat dit hetzelfde is als in andere landen in Europa of zelfs zoals in de VS of Azië, toch is dit niet zo. Er zijn grote verschillen met autorijden in Nederland als in andere landen en dan heb ik het er niet eens over dat ze in vele landen aan de linkerkant rijden in plaats van de rechterkant van de weg zoals in Nederland. Deze verschillen waar je rekening mee moet houden tijdens het autorijden in Nederland zijn veelal nadelen.

Wat zijn de verschillen met andere landen?

Om een voorbeeld te noemen heeft Nederland vele malen meer flitspalen en snelheidscontroles langs de weg dan de overgrote meerderheid van de overige landen in de wereld. Tel daar nog eens bij op dat de snelheidsboetes vele malen hoger zijn dan de ons omringende welvarende landen en je begrijpt dat Nederland tot de topgraaiers van de EU lidstaten behoort. Dat dit graaien vooral in de portemonnee van de autorijder gebeurt wordt wel duidelijk als je het artikel leest achter de link hierboven. De verkeersboetes zijn vele malen hoger dan van bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of België. Nederland berekent ook nog eens de hoogste accijns op brandstof, vooral benzine en LPG. 77 cent per liter benzine die je tankt gaat naar de overheid en dat staat dan nog los van de 21% BTW die daar nog bovenop komt.

Het mag duidelijk zijn de Nederlandse overheid is geen fan van ons auto fanaten.

autorijden in Nederland

Nu dat er ook nog eens steeds meer absurde snelheidslimieten worden ingesteld in Nederland waar wij ons als autorijders aan moeten houden, zoals op de A13 naar Rotterdam waar een 80 km/u limiet geld voor een snelweg met +4 banen, maken ze het ons ook wel heel moeilijk om ons ook aan dit snelheidslimiet te houden. Ik voel me af en toe echt alsof ik voor de gek wordt gehouden als autoliefhebber in dit land. Het wordt tijd dat wij autorijders opkomen voor onze rechten en eisen dat er voortaan uit andermans portemonnees ook een deel wordt gegraaid.

Ik ken een hoop politiemensen die ook liever achter echte boeven aan willen gaan dan zichzelf ongeliefd maken bij de burger om enkel de kas in Den Haag te spekken.

Excuses voor mijn uitbarsting in dit artikel, maar ik moest dit even van mij afschrijven 😉

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.