Auto importeren uit Amerika

Een auto importeren uit Amerika is voor veel mensen een droom. Dat deze droom ook daadwerkelijk te realiseren is, dat weten relatief weinig mensen. Toegegeven, het is natuurlijk iets lastiger dan een auto uit één van onze buurlanden halen, maar zeker niet onmogelijk. Amerika heeft op het gebied van auto’s veel te bieden. Of het nu gaat om zo’n typische Amerikaanse Pick-up of om een real American Musclecar….de echte liefhebber droomt weg bij de gedachte zo’n auto zelf te bezitten.

Waar moet je op letten?

Het aanbod van nieuwe en gebruikte auto’s in Amerika is ronduit gigantisch te noemen. Een auto importeren uit Amerika is qua keuze dan ook geen sinecure. Het is dan ook erg goed om, voordat je daadwerkelijk start met een auto importeren uit Amerika, helder te hebben naar wat voor auto je precies op zoek bent. Is het een bepaald merk, type of uitvoering? Kleur, leeftijd en staat van de auto zijn andere zaken die je beter vooraf helder kunt hebben. Ad-hoc een beslissing moeten nemen is niet fijn, dus weet wat je wil.

En verder…

Ander zaken waarop je moet letten bij een auto importeren uit Amerika zijn:

Invoerrechten:

Invoerrechten bedragen over het algemeen zo’n 10% van de aanschafprijs. Dit percentage kan jaarlijks bijgesteld worden. Op dit moment is het zo dat je voor een auto van dertig jaar of ouder geen invoerrechten hoeft te betalen.

BTW:

De belastingdienst weet je ook hier te vinden. Je moet namelijk 21% BTW betalen, waarbij het bij auto’s van dertig jaar of ouder zo is dat de BTW 6% bedraagt.

Transportkosten:

Vervoer per schip in een container met daarbij de benodigde papieren en verzekeringen. Ook aan de afwikkeling bij de douane en het uit de container halen van jouw auto zijn kosten verbonden.

Technische aanpassingen:

In Nederland gelden andere eisen dan in Amerika. Het komt dan ook vaak voor dat er technische aanpassingen aan jouw geïmporteerde auto noodzakelijk zijn om er hier mee te mogen rijden. Ook kun je niet zonder RDW typegoedkeuring en zullen er kentekenplaten geregeld moeten worden.

Je ziet dat er best veel komt kijken bij een auto importeren uit Amerika. Je kunt ervoor kiezen om het allemaal zelf te doen. Misschien ben je dan iets goedkoper uit, maar vraag je zelf wel af of jij alle expertise in huis hebt om dit project tot een goed einde te brengen. Het alternatief is een legitiem bedrijf zoals EasyImport.nl dit voor jou laten regelen. Uiteraard betaal je hiervoor, maar het neemt je ook een hoop zorgen, stress en werk uit handen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.